منادی۱۴۰۰

اینجا پایگاه احکام شرعی می باشد

اینجا پایگاه احکام شرعی می باشد

مطالبی در مورد احکام و موضوعاتی که مورد نیاز ماست

۷ مطلب در خرداد ۱۴۰۱ ثبت شده است

احکام 

 موضوعات احکام ونگاهی متفاوت
 قلمرو احکام، تنها مسائل عبادی و معاملاتی و خانوادگی نیست ، بلکه شامل کلیه دستورات عملی اسلام می گردد، همان گونه که حضرت امام (ره) فرموده اند:

هیچ موضوع حیاتی نیست که اسلام تکلیفی برای آن نداشته باشد. (امام خمینی، ولایت فقیه، ص 11)

ابعاد گوناگون احکام اسلامی

1- بعد عبادی: قسمت عمده احکام درباره اعمال عبادی است.

2- بعد فرهنگی: مثل احکام مربوط به خواندن کتابهای گمراه کننده و این که برای چه کسانی جایز و برای چه کسانی جایز نیست و نیز حکم نگهداری و چاپ و نشر و تدریس کتب ضاله.

3- بعد اخلاقی: مثل حکم غیبت کردن بچه نابالغ ممیز که آیا جایز است یا نه.

4- بعد سیاسی و نظامی: مسائل مربوط به دفاع و امر به معروف و نهی از منکر و جهاد در این زمینه است.

5- بعد اقتصادی: مانند احکام مربوط به خمس، زکات، مالیاتها، بانک، بیمه و سرقفلی و. . .

6- بعد هنری: مانند احکام مربوط به شبیه سازی در نمایشهایی، همچون تعزیه و مسائلی نظیر مجسمه سازی و نواختن آهنگ و گریم کردن و. . .

7- بعد بهداشتی و پزشکی: مانند احکام پاک کننده ها و مسائل مربوط به کنترل جمعیت و جلوگیری از حاملگی و تلقیح و. . . .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ خرداد ۰۱ ، ۱۸:۰۹
حسین روحی

برای مقلد یکی از مراجع شدن چیکار باید بکنیم!!؟
نیت کافیه؟

مقلد شدن

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ خرداد ۰۱ ، ۱۷:۵۱
حسین روحی

اهمیت فراگیری احکام                                              ضرورت

یکی از مهم ترین واجبات دین مبین اسلام که اهمیت ویژه ای دارد، فراگیری احکام دین است که درک و فهم درست نسبت به مسائل آن و عمل بر طبق آن تضمین کننده سعادت انسان است. کسی که اسلام را به عنوان دین خود برمی گزیند باید برنامه های آن را به طور کامل در همه قلمروهای زندگی خود بپذیرد و رفتار و عملکرد خویش را مطابق با احکام دین تنظیم نماید، برای انجام چنین تکلیفی فرد مسلمان باید نسبت به احکامی که عموماً به آن احتیاج دارد، شناخت پیدا کند تا بتواند آن را در زندگی خود به کار بندد. فراگیری احکام از نظر قرآن وسنت و از دیدگاه علما و مراجع وعقل دارای ضرورت و اهمیت خاصی است که به طور اختصار آن را بیان می کنیم:

 

1- از نظر قرآن

«فلولا نفر من کل فرقة منهم طائفة لیتفقهوا فی الدین. . . ؛ (سوره توبه آیه 122) چرا از هر گروه از ایشان تنی چند حرکت نمی کنند تا دانش دین بیاموزند. »

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ خرداد ۰۱ ، ۱۷:۱۰
حسین روحی

احکامنظر مراجع

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ خرداد ۰۱ ، ۱۶:۵۶
حسین روحی

ضرورت یادگیری احکام را مطالعه بفرمایید

واضح است که اسلام دینى نیست که حکمى از احکام دینى را بى دلیل و بطورى که فاقد حکمت و یا مصلحتى براى انسان باشد، صادر نماید. بطور یقین بر هر کدام از احکام شرع ، فلسفه و فایده اى روانى ، معنوى و بهداشتى مترتب است که بر حسب نیاز به فلسفه و فواید اخلاقى و روانى برخى از آنها در آیات و روایات اشاره شده است . امام رضا علیه السلام در این باره مى فرماید: ما مى بینیم که خداى متعال چیزهایى را حلال کرده است که مردم در زندگى و ادامه آن ، به آن چیزها نیازمند هستند و براى آنها مصلحت و فایده دارد و چیزهایى را حرام کرده است که علاوه بر اینکه مورد نیاز بشر نیست موجب فساد، فنا و نیستى او مى باشد. در شریعت اسلام، واجبات و محرماتى وجود دارد که خداى حکیم آن ها را براى سعادت دنیا و آخرت انسان تشریع کرده است؛ واجبات و محرماتى که اگر انسان آن ها را اطاعت نکند، نه به سعادتِ مطلوب مى رسد و نه از عذاب سرپیچى از آن ها -در صورت مخالفت- در امان است. ازاین رو، یادگیری آن به خصوص احکام که مبتلابه می باشد ضروری است . از سوى دیگر، چنین نیست که هر مسلمانى بتواند به آسانى، احکام شرعى را از قرآن و روایات و یا از عقل خود در یابد. نه قرآن مانند یک کتاب حقوقى یا رساله عملیه، احکام شرعى را به طور صریح بیان کرده است، و نه روایات معصومین علیهم السلام چنین است، و نه عقل بشر به تنهایى مى تواند همه احکام را دریابد

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ خرداد ۰۱ ، ۱۶:۵۰
حسین روحی

تقلیدبچه ها باید از مرجع باباشون تقلید کنن؟بچه ها باید از مرجع باباشون تقلید کنن؟

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ خرداد ۰۱ ، ۱۱:۳۶
حسین روحی

احکام احکام احکام احکام

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ خرداد ۰۱ ، ۱۱:۲۰
حسین روحی